stoffengroothandel.eu
damesstoffen en kinderstoffen distributeur

Duurzame stoffen, Sustainability

Onze collecties worden volledig in Europa geproduceerd en zijn zowat volledig conform de ökotex certificering geproduceerd.

Deze certificering garandeert een milieubewuste productie van stoffen. De juiste arbeidsomstandigheden van alle werknemers zijn tevens gegarandeerd qua gezondheid en beloning.

Kinderarbeid is volledig uitgesloten doordat we enkel met Europese fabrieken samenwerken.

Qua huidvriendelijkheid behoren onze kwaliteiten tot de absolute wereldtop. Bij de productie van de stoffen worden bijvoorbeeld veelal organische stoffen gebruikt bij het finishen van de kwaliteiten. Dit zorgt naast het milieuvoordeel ook voor een dermatologisch voordeel.

Een voorbeeld van een zeer innovatieve kwaliteit uit onze collectie is Qmilk jersey;

Het betreft een volledig natuurlijke vezel gewonnen uit afvalproducten uit de melk-industrie. De vezels zijn volledig composteerbaar. De stoffen kunnen geverfd worden zonder toegevoegde chemicaliën. De stoffen hoeven niet gebleekt te worden. "Zero waste" ;er is een gering water en energieverbruik bij de fabricage van de vezel en de stoffen. De stoffen zijn zeer streng dermatologisch getest, zijn huidvriendelijk en hebben een antibacteriële werking. Zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld synthetische vezels. De stoffen zijn zelfs huid verzorgend door het caseïne proteïne. De soepele jersey heeft een heel glad oppervlak en geeft een natuurlijke UV bescherming. Tevens werkt de vezel temperatuur regulerend en deze is heel moeilijk ontvlambaar. Deze in Duitsland geproduceerde duurzame jersey stof is direct leverbaar in 12 kleuren.

Informeer naar de prijzen en kleuren via www.stoffengroothandel.euE-mailen
Bellen
Instagram